Forår 2018: Børn i trivsel

Pastor Benarji, som er koordinator på Kristelig Handicapforenings indiske støtteprogram, beretter om regelmæssige besøg, børn i trivsel og en indsats, der har fundet sin gænge.

Af Christina Brorson

Alle de ti børn i det indiske udviklingsprojekt, som Kristelig Handicapforening nu i to år har støttet, har det godt. Det fortæller pastor Benarji fra Christu Suda Communications and Ministries (CSCM), som er projektets koordinator.

”We are so happy, that all our children and their parents are well and good in the folds of our Lord Jesus Christ” skriver han i en forårs-status til Kristelig Handicapforening.  

Trofast socialpædagog

Pastor Benarji fortæller, at vejret de seneste måneder har været gunstigt, og at besøgene rundt om i børnenes hjem derfor er forløbet problemfrit. Det er projektets socialpædagog, Mrs. Rani, og Pastor Benarjis søn, Pastor John Richards, der besøger børnene og deres familier. Der har været en del udskiftning på posten som projektets socialpædagog. I løbet af det første halve år måtte to unge kvinder sige op – den ene på grund af problemer i familien, den anden på grund af et studie. Men Mrs. Rani, der kom til i november 2016, er trofast på posten.

Trængte familier

En stor del af opgaven med besøg i hjemmene er at bringe håb og glæde, fortæller Pastor Benarji. Familierne er hårdt pressede. Udover et handicappet barn i børneflokken har de fleste også bedsteforældre, som skal passes og plejes. Familiernes gennemsnitsindkomst svarer til 600 danske kroner i måneden.

CSCM holder også møder for forældrene med gode råd til pleje af deres handicappede barn samt om opdragelse og formidling af den kristne tro. Også de muslimske og hinduistiske forældre lytter opmærksomt, når emnet er den kristne tro, fortæller pastor Benarji.

Bed for Gayathri

De ti børn med udviklingshandicap tilbringer megen tid på børnehjemmet i Gudipadu, hvor der tilrettelægges specialprogrammer for dem. Der arrangeres også specielle bedemøder for de handicappede børn. Et af børnene har brug for megen forbøn i tiden: den syvårige pige Gayathri, som hidtil har boet hos sine bedsteforældre, fordi hendes forældre ikke vil tage sig af hende. Nu er den sidste af hendes bedsteforældre død, og den lille pige står uden omsorgspersen. Pastor Benarji beder også om forbøn fra Danmark.

Planer om sang og dans

Julen, hvor alle de handicappede børn og deres forældre inviteres til fest på børnehjemmet i Gudipadu er årets højdepunkt, fortæller Pastor Benarji. Sådan blev det i 2017, og der er allerede planer for julefesten i 2018. Håbet er, at nogle af de ti KH-børn ved den lejlighed kan bidrage med sang og dans – som et synligt tegn på, at de trives.

» Støt projektet

Socialpædagogen Mrs. Rani (til venstre) har nu i halvandet år haft kontakten til de ti handicappede børn og deres familier. Til højre: Pastor Benarji. Indsendt foto

Efterår 2017: Projektet i Indien udvikler både børn og familier

Vi kan se, at de vokser godt, og vi har bemærket, at de har en vis forandring i deres ansigter og sind,” fortæller pastor Benarji om de ti børn, Kristelig Handcapforening støtter i Indien.

Af Rikke Thomassen

Det er halvandet år siden, at Kristelig Handicapforening begyndte projektet, der støtter ti børn med handicap i Indien.

Pastor Benarji, der er lokal leder af projektet fortæller, at det går godt med projektet.

”Børnene bruger sengene, sengestøtten og alt det, vi leverede på åbningsdagen, og de har det godt med at bruge tingene. Vores program hjælper også børnene med at få medicin i forhold til deres handicap,” fortæller pastor Benarji.

”Når vi besøger familierne hver måned, gennemfører vi forældremøder. Vi lærer dem at opretholde børnenes hygiejne- og sundhedsmæssige forhold. Da vi startede programmet i 2016, var mange af forældrene i meget trist situation. Men nu er de tilfredse med deres syge børn, da vi giver træning og informerer dem om, at de syge børn også er Guds børn. Vi kan se, at de vokser godt, og vi har bemærket, at de har en vis forandring i deres ansigter og sind. Amen! Børnenes forældre er meget tilfredse med den inspiration og motivation, som vores program giver,” fortæller Benarji.

Giver kærlighed og omsorg

Mange ting i projektet går godt, men varmen udfordrer i forhold til besøgene om sommeren.

”Sommeren 2017 var meget varm med op til 52 grader, så vi besøgte kun familierne om morgenen, og derfor tog det hele måneden at besøge alle familierne,” fortæller pastor Benarji, der også selv er ude og besøge familierne engang imellem.

”De er fattige, og de har levevilkår under fattigdomsgrænsen. Vi giver ikke kun støtte, men også kærlighed, omsorg og medfølelse. Det er ikke et simpelt program, men et diakonalt program. Vi fortæller Guds ord og gør det bedste for de trængende. Hvert barn i dette program skal udvikle sig fysisk, mentalt og åndeligt. Programmet blomstrer på mange måder og er et tegn på Jesu kærlighed. Det er virkelig et privilegium at arbejde for de trængende børn gennem CSCM og med KH Danmarks mulige støtte,” fortæller Pastor Benarji.

Pastor Benarji sammen med en af de familier, Kristelig Handicapforening støtter gennem projektet.
Pastor Benarji sammen med en af de familier, Kristelig Handicapforening støtter gennem projektet.

Efterår 2016

I september 2016 var der oversvømmelse i det område, hvor mange af familierne i vores støtteprojekt bor. Børnene er blevet besøgt i oktober, og lederen for projektet har bemærket en ændring i børnenes ansigter. 

Projektet har skiftet medarbejder. Den nye medarbejder hedder Mrs. Rani, og hun arbejder som søndagsskolelærer. Lederen af projektet beskriver hende som meget engageret og dedikeret til at hjælpe dem, der har behov for det, og hun har været en del af CSCM’s arbejde siden 2001. 

I November fik børnene trøjer, og der har været afholdt et møde for forældrene for at fortælle dem om, hvordan man kan opdrage og hjælpe et barn med handicap. 

Alle familierne blev inviteret til en CSCM-julefest den 22. december. Børnene fik nyt tøj og gaver. De kan godt lide at få hilsner fra deres støtter I Danmark. Lokale børn blev også inviteret til julefesten. Det var en et godt arrangement, og børnene var meget glade. 

» Støt projektet

26. juni 2016

Den 26. juni uddelte CSCM de første vigtige fornødenheder og hjælpemidler til familierne, som støttes af Kristelig Handicapforening. 

CSCM havde inviteret Dr. Kommalapati Sridhar, medlem af statens lovgivende forsamling, til at deltage i uddelingen, og han udtrykte sin glæde ved CSCM om projektet i samarbejde med Kristelig Handicapforening. 

Familierne fik udleveret seng, kørestol, tæppe, pude, tallerken, glas og førstehjælpskasse og andre ting 

Alle børnene og deres forældre ankom i en tuk-tuk (en trehjulet taxa) for at hente tingene og bringe dem tilbage til der, hvor de bor 

Alle familierne fik mad, og deres rejse blev betalt. Pastor Benarji beskriver det som et velsignet arrangement og en glæde at regnen stoppede i løbet af arrangementet og først begyndte igen, da det var slut.

» Støt projektet

14. juni 2016

En lille opdatering fra Indien. Lederen af projektet, Benarji, fortæller, at det går godt med de ti familier. De har besøgt familierne - mest om aftenen, da der har været 47 graders varme om dagen. Der er nu købt 10 kørestole, tallerkener, glas og tæpper, og de modtager snart senge, puder og sengetæpper. 

» Støt projektet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og følg os...