Heragården bliver en del af Kristelig Handicapforening

Vi byder velkommen til bofællesskabet Heragården, som er blevet en del af Kristelig Handicapforening - som det første bofællesskab, hvor foreningen ikke har været medbygger fra begyndelsen.

Den 1. marts blev bofællesskabet Heragården medlem af Kristelig Handicapforening – som det første bofællesskab, hvor Kristelig Handicapforening ikke har været medbygger fra begyndelsen. 

Bofællesskabet Heragården ligger i Lind ved Herning. Det er et midlertidigt botilbud, der blev oprettet i 2005, og gennem alle årene har det kristne værdigrundlag været fundamentet. 

”Vi glæder os meget over, at bofællesskabet Heragården har ønsket at blive medlem hos os,” siger Kristelig Handicapforenings formand, Thomas Bjerg Mikkelsen.

”Det er en ny situation for Kristelig Handicapforening, at vi optager et bofællesskab, hvor vi ikke som forening selv har været med til at oprette det, men i bestyrelsen har der været enighed om, at vi meget gerne vil have flere bofællesskaber med. Det væsentlige for os er, at vi deler værdigrundlag, og at det kristne livs og menneskesyn er tydeligt i hverdagen på bofællesskabet,” siger Thomas Bjerg Mikkelsen. 

Ønsker at opretholde det kristne værdigrundlag

Netop det kristne fællesskab har også været afgørende for, at Heragården har ønsket at blive medlem af Kristelig Handicapforening, fortæller Preben Nedergaard, som har været leder af Heragården siden begyndelsen.

”Gennem mange år har Heragården haft tæt samarbejde med Sdr. Lundgård, som var et undervisnings- og aktivitetscenter, og Heragården var et oplagt videre botilbud for eleverne fra Sdr. Lundgård. Da Sdr. Lundgård lukkede for to år siden, oplevede vi at stå lidt alene – særligt i forhold til det kristne værdifællesskab,” siger Preben Nedergaard, og bofællesskabets formand, Hans Jonassen fortsætter:

”Det er vigtigt for os at opretholde den kristne profil, og derfor var det naturligt for os at søge tættere samarbejde med Kristelig Handicapforening. Preben Nedergård stopper som leder af Heragården til efteråret, da han går på pension, og en ny leder vil få meget ud af at være med i et lederfællesskab i Kristelig Handicapforening.”

» Læs mere om Heragården.

» Besøg Heragårdens egen hjemmeside, www.heragaarden.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og følg os...