Østbækhjemmet siger farvel til Inge og Mogens

Gennem ti år har Inge og Mogens Stig Nielsen været leder af Østbækhjemmet i Ølgod. De har nu valgt at gå på henholdsvis efterløn og pension.

Af Rikke Thomassen

Fredag den 7. august 2015 markerede Østbækhjemmet med en reception, at hjemmets lederpar gennem ti år, Inge og Mogens Stig Nielsen, har valgt at gå på henholdsvis efterløn og pension. Ved samme reception blev der også budt velkommen til Østbækhjemmets nye leder, Ingrid Danielsen

Inge og Mogens Stig Nielsen kan se tilbage på ti år, hvor de begge har været med til at gøre en forskel for beboerne og skabt en god arbejdsplads. 

"På Østbækhjemmet er der nogle beboere, som har brug for det, vi kan, og vi har brug for det, de kan. Det har været en god arbejdsplads for os, og vi har været meget tæt på beboerne og deltaget i hinandens liv og glædelige stunder med fødselsdage og fester," siger Mogens Stig Nielsen.

Når Inge Nielsen kigger tilbage på de ti år, er det særligt ferieturene, hun trækker frem. 

"Jeg har nydt meget at være med beboerne på ferieture. Når vi har været sammen med hinanden 24 timer i døgnet, så kommer vi tættere på hinanden. Jeg kommer først og fremmest til at savne beboerne og arbejdet sammen med dem. Jeg kommer også til at savne personalet. Både beboere og personalekontakten har været to af mine primære funktioner, som jeg har været glad for og helt klart kommer til at savne," siger Inge Nielsen.

Mogens Stig Nielsen fremhæver også samarbejdet og samværet med andre i Ølgod:

"Det bliver et savn at undvære dem, vi er kommet til at kende i Ølgod. Både i valgmenigheden, missionshuset og via de daglige opgaver på Østbækhjemmet," siger han. 

Det har været en periode med fysiske forandringer på Østbækhjemmet. Først med nedrivelsen af det gamle Østbækhjem og nye bygninger, der stod klar i 2008. Senere med en pavillon i 2013, og i 2015 flyttede to nye beboere ind i den tidligere lederbolig, som Inge og Mogens Stig Nielsen fraflyttede i september 2014. 

"Ombygningen af lederboligen blev også til en proces, hvor beboerne langsomt kunne vænne sig til, at der ikke kommer et lederpar efter os. Det har været godt for beboerne at opleve, at det godt kan lade sig gøre at være ledere uden at bo her," siger Inge Nielsen.

En helt ny hverdag
Inge Nielsen går på efterløn og Mogens Stig Nielsen går på pension. De ser nu frem mod en helt anden tilværelse.

"Det er en skelsættende begivenhed, men vi tror også på et liv efter arbejdslivet," siger Mogens Stig Nielsen med et glimt i øjet. Han kan også se tilbage på 40 år på arbejdsmarkedet, siden han blev diakon 1. april 1975.

"Det har været en stor del af mit liv at være i et diakonalt meningsfyldt arbejde. Jeg tænker også over, hvordan det bliver uden det indhold, men jeg håber, der bliver mere tid til familien, og jeg har nogle forskellige bestyrelsesposter - senest også i bestyrelsen for bofællesskabet Solglimt - jeg skal bruge tid på. Ellers bliver der bedre tid til cykelture," siger Mogens Stig Nielsen, der også et par gange har cyklet langt med en stak lodsedler for at undgå portoen til områdesælgerne.

Inge Nielsen ser frem til at have mere tid sammen med deres børn og børnebørn - sidstnævnte er en hurtigt voksende flok, hvor der i år forventes at komme to mere. 

"Ellers vil jeg glæde mig til at have tid til at læse en god bog og komme mere ud i naturen," siger Inge Nielsen. 

Tak fra Kristelig Handicapforening
Både Inge og Mogens Stig Nielsen har været aktive i arbejdet i Kristelig Handicapforening og bakket trofast op om foreningen og arrangementer. Inge Nielsen har gennem mange år været med i kursusudvalget og Mogens Stig Nielsen har været med i både salg og distribution af lodsedler. 

Fra Kristelig Handicapforenings skal der lyde en stor tak for dette arbejde og engagement.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og følg os...