Marts 2017

 

Stor efterspørgsel på KH's bofællesskaber

Kristelig Handicapforenings bofællesskaber er attraktive, og der er kun sjældent ledige lejligheder. Er der behov for flere bofællesskaber? Og hvor skal de ligge?

Af Rikke Thomassen

Der er endnu ikke konkrete planer om nye bofællesskaber, men det er stadig på det undersøgende plan.
Der er endnu ikke konkrete planer om nye bofællesskaber, men det er stadig på det undersøgende plan.

Kristelig Handicapforening oplever stor efterspørgsel på vores bofællesskaber, og landsleder Tove Søgaard er i løbet af efteråret blevet kontaktet af flere kommunale forvaltninger og interesserede beboere eller forældre.

Tove Søgaard oplever en bevidsthed hos nogle kommunale sagsbehandlere om, at vi løfter en opgave, kommunerne ikke selv kan løfte.

”De boformer og bofællesskaber, der efterspørges i dag er ikke nødvendigvis at finde blandt de tilbud, der er i det kommunale regi. Den øgede institutionalisering, der finder sted i dag i den kommunale sektor, er ikke det, borgerne efterspørger. Det er ikke den boform, som er attraktiv, blandt andet fordi den i mindre grad efterkommer det behov, der er for at have et hjem og en indflydelse på egen hverdag,” siger Tove Søgaard.

Tiltrækkes af kristne værdier
Hun har også været i kontakt med flere, som specifikt ønsker netop det, Kristelig Handicapforenings bofællesskaber kan tilbyde i forhold til værdier.

”I dag efterspørger borgere andre værdier end dem, der findes i det offentlige regi. Det handler blandt andet om at praktisere sin tro, men ikke kun om tro. Det har også at gøre med de værdier, vores bofællesskaber bygger på og arbejder ud fra. Mange tiltrækkes af de kristne værdier og en positiv tilgang til mennesker og menneskelige ressourcer,” siger Tove Søgaard.

Kristelig Handicapforening er i den situation, at mange ønsker at bo på bofællesskaberne, og alle lejlighederne er udlejet stort set hele tiden.

Behov for nye bofællesskaber?
I 2012 blev tre nye bofællesskaber indviet, og i løbet af de seneste fem år er der desuden udvidet med tre lejligheder på Østbækhjemmet, Ganerbo og Frøjkgården. I foråret 2017 står der tre nye lejligheder klar på Hjertebo, og også disse pladser er hurtigt blevet optaget. 

”Derfor overvejer vi i øjeblikket, om vi skal i gang med nye bofællesskaber – og hvor de eventuelt skal placeres. Vi vil derfor meget gerne i kontakt med alle dem, der er interesseret i en plads på vores bofællesskaber – også selvom det er forældre med små børn, da det også kan være med til, at vi kan få et indtryk af mulighederne på længere sigt,” siger Tove Søgaard og slår fast, at der endnu ikke er konkrete planer om nye bofællesskaber, men at det stadig er på det undersøgende plan.

 

Interesseret?

Bliv skrevet op på interesselisten til et eller flere bofællesskaber ved at kontakte landskontoret på info@k-h.dk eller tlf. 87 41 01 38.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og følg os...