December 2014

"Kemien har været der lige med det samme"

For forældre og familier

21. februar 2015:
Netværkssamling for forældre.
I Vamdrup.

5.-7. juni 2015:
Familielejr på Slettestrand Feriecenter, Fjerritslev.
For familier med hjemmeboende handicappede børn eller med udeboende børn under 18 år.

3. oktober 2015:
Netværkssamling for forældre.
I Karlslunde.

Yderligere informationer kommer senere. Følg med via mail-nyhedsbrevet - tilmeld dig her.

Marianne og Dion Rønne-Rasmussen var med til temadag for forældre d. 25. oktober. De sætter stor pris på netværket med andre forældre.

Af Rikke Thomassen

Lørdag d. 25. oktober mødtes forældre til børn med handicap til temadag i Vamdrup. 

"Det var en rigtig dejlig dag. Vi kan rigtig godt lide at mødes med de andre i vores lille netværk," fortæller Marianne Rønne-Rasmussen, der var med sammen med sin mand, Dion. 

"Snakken gik lystigt og tiden fløj af sted, og det er næsten snakken, vi får allermest ud af ved de her arrangementer. Også selvom det var et rigtig interessant foredrag om KRAP. Det var både godt og brugbart. Men grunden til, at vi kører til Jylland, for at være med, det er helt klart netværket med de andre," siger Marianne Rønne-Rasmussen, der bor i Greve sammen med hendes mand og deres tre børn, en pige på 15 år, og to drenge på 14 og 9 år. De to drenge har begge Fragilt x-syndrom, som er en mental og fysisk retardering i retning af Downs syndrom.

Temadagen for forældre var om formiddagen kun for forældre med hjemmeboende handicappede børn - eller forældre med udeboende yngre handicappede børn. Om eftermiddagen var temadagen åben for alle forældre, og Jytte Jacobsen holdt foredrag om KRAP for forældre. Dagen sluttede med et besøg på bofællesskabet Sydhjørnet. 


Marianne og Dion Rønne-Rasmussen sammen med deres tre børn, Viktoria på 15 år, Benjamin på 14 år og Alexander på 9 år. Privatfoto.

Fornemmer en fælles grundtone
Om formiddagen var der lagt op til en åben snak. Livshistorierne blev fortalt, og der var også åbenhed om det, de hver især er optaget af.

"Jeg oplever, at der er en umiddelbar fortrolighed. Der er en genklang hos de andre i forhold til den situation, man er i. Det er noget helt særligt, når det er nogen, der er så tæt på vores egen situation. Også selvom vi måske alligevel ikke er samme sted i forhold til vores børn og deres situation, og vi har forskellige vilkår. Kemien har bare været der lige med det samme på en helt særlig måde. Det har nok også at gøre med, at grundtonen er fælles, fordi vi har det kristne som et fælles udgangspunkt," siger Marianne Rønne-Rasmussen. 

Lær at se dit barns ressourcer
Om eftermiddagen holdt Jytte Jacobsen, leder af Frøkgården i Holstebro, foredrag om KRAP - kognitiv ressourcefokuseret anerkendende pædagogik.

"Det var et rigtig godt og brugbart foredrag," fortæller Marianne Rønne-Rasmussen. 

"Nogle gange kan jeg godt have tanken, at mine børn skal bo på en institution eller i et bofællesskab, og det har jeg måske ikke så meget lyst til. Men det tog besøget på Sydhjørnet i hvert fald brodden af. Det var rart at opleve. Det er selvfølgelig flot, når det er et nyt hus som Sydhjørnet, men det var også hele stemningen omkring det, der var god."
Marianne Rønne-Rasmussen

"Hun fortalte blandt andet om en måltrappe, og jeg synes det var sådan en god måde at tænke på. Vi skal ikke sige til vores børn, at de nok ikke bliver jagerpilot. Vi skal tage fat i, hvilke trin der skal til, for at de kan blive det. Vi skal ikke se på begrænsningerne, men på mulighederne. Den model har jeg tænkt, at jeg skal prøve hjemme."

Godt at opleve et bofællesskab
For Marianne og Dion Rønne-Rasmussen var det også første gang, de var på besøg på et af Kristelig Handicapforenings bofællesskaber, og det var en meget positiv oplevelse. 

"Det var meget indbydende og tiltalende. Jeg fik en fornemmelse af, at, ja, hvis det er sådan et sted, jeg skal aflevere mine børn, det vil jeg i hvert fald. Nogle gange kan jeg godt have tanken, at mine børn skal bo på en institution eller i et bofællesskab, og det har jeg måske ikke så meget lyst til. Men det tog besøget på Sydhjørnet i hvert fald brodden af. Det var rart at opleve. Det er selvfølgelig flot, når det er et nyt hus som Sydhjørnet, men det var også hele stemningen omkring det, der var god," fortæller Marianne Rønne-Rasmussen.

Der er planer om flere arrangementer for familier i 2015. Se boksen øverst til højre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og følg os...