Højskoledag: Gud holder sine løfter

Lørdag den 10. november var højskoleholdet igen samlet, til den sidste af de to åbne højskoledage, som Kristelig Handicapforening og Ordet og Israel har arrangeret i fællesskab.

Den anden højskoledag fandt, ligesom den første, sted i missionshuset Stjerne, Aarhus. Underviser var igen Ellen Hessellund Mikkelsen - tidligere landsleder i Kristelig Handicapforening og nuværende projektkoordinator i Ordet og Israel. Hun fortsatte, hvor hun slap den første højskoledag, og fortalte historien fra sidste del af Det Gamle Testamente - om Guds ulydige folk og dets herskere, om Guds tålmodighed og om landets besættelse. 

Den røde snor blev igen hængt op med billederne fra sidst og nye til denne dags fortællinger. Alle stjernerne blev også hængt op på snoren. De markerede Guds løfte om frelse for alle mennesker - et løfte som blev indfriet med Jesus i Det Nye Testamente.

For rigtigt at opleve påsken blev deltagerne taget med på Via Dolorosa, Jesu vandring fra Pilatus til Golgata. Og sidst blev alle vidne til den tomme grav. 

En spændende dag med stor medleven og lydhørhed, hvor alle fik lov at opleve evangeliet med øjne, ører, næse, mund og hænder. 

 

 

Ellen Hessellund Mikkelsen fortalte fra sidste del af Det Gamle Testamente på den anden højskoledag. Foto: Tove Søgaard
Cirka 50 deltagere fulgte med i den bibelske fortælling. Foto: Tove Søgaard
Johannes Døber var den første til at fortælle den gode nyhed: At Jesus var den frelser, som alle havde ventet på. Foto: Tove Søgaard
Det første af Jesus undere: Vand til vin. Foto: Tove Søgaard.
Det lyttes og smiles. Her Clara og Inger Najbjerg. Foto: Tove Søgaard
Billeder, hjerter og stjerner på den røde snor gav et overblik over Guds frelsesplan. Foto: Christina Brorson
En levende fortæller. Foto: Christina Brorson
Fodvaskning skærtorsdag. Ingen sure tæer, så der blev vasket hænder i stedet. Foto. Christina Brorson
Alle deltagere smagte en smule vin, da der blev fortalt om nadverens indstiftelse. Foto: Christina Brorson
Jesus forrådes af Judas (ingen havde lyst til at spille Judas) så på billedet: En soldat, der binder Jesus hænder. Foto: Christina Brorson
Jesu kappe, som soldaterne efterfølgende spillede om. Foto: Christina Brorson
Der hamres søm i en bjælke. Korsfæstelse er brutal. Foto: Christina Brorson
Da Jesus var blevet korsfæstet brød et uvejr løs. Et par skraller kunne snildt larme hele rummet op - en sjov lyd, selvom fortællingen jo var alvorlig. Foto: Christina Brorson
Langfredag - død og tristhed. Deltagerne lyttede til sørgelig musik og kiggede på et trist billede. Foto: Christina Brorson
Jesus blev lagt i graven og stenen blev rullet for. Men da kvinderne næste morgen, kom til graven, var den tom. Foto: Christina Brorson.
Meditation over verdens bedste budskab. Smuk musik til et billede med glæde. Foto: Christina Brorson

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og følg os...