"Vi har menneskesynet på vores side"

Kristelig Handicapforenings nye formand, Thomas Bjerg Mikkelsen, ser et stort potentiale i foreningens udgangspunkt - det kristne livs- og menneskesyn: "Vi har en unik tilgang til livet, som rigtig mange mennesker savner og sukker efter." 

Af Rikke Thomassen

<i>Thomas Bjerg Mikkelsen er 36 år og bor i Kolding sammen med sin kone, Irene. Han er uddannet cand. mag. i dansk og er ansat som generalsekretær for Indre Mission. Thomas Bjerg Mikkelsen blev valgt ind i Kristelig Handicapforenings bestyrelse på generalforsamlingen d. 29. marts 2014 og blev valgt som formand på bestyrelsesmødet 8. maj. </i>

Thomas Bjerg Mikkelsen er Kristelig Handicapforenings nye formand. Han har gennem mange år fulgt arbejdet i Kristelig Handicapforening - siden han som ung flyttede til Kolding og var ansat på et center for senhjerneskadede. 

"Det var et rigtig godt sted at være, men det var også et sted, hvor værdierne ændrede sig med vagtskiftet. Det var baggrunden for, at vi meldte os ind i Kristelig Handicapforening. Det blev tydeligt, at det er vigtigt med et kristent hjem for handicappede. Alle har grund til at støtte Kristelig Handicapforening, fordi handicappede er en del af fællesskabet og samfundet - og derfor også et fælles ansvar," siger Thomas Bjerg Mikkelsen. 

KH har noget vigtigt at give

Han ser et stort potentiale i foreningens udgangspunkt - det kristne livs- og menneskesyn. 

"Kristelig Handicapforening skal have den selvtillid, at vi har noget, som samfundet kan bruge. Vi har en unik tilgang til livet, som rigtig mange mennesker savner og sukker efter - det kristne menneskesyn, som respekterer mennesket ubetinget, som det er. Mennesker går ned med stress over det elitære menneskesyn, hvor værdien af mennesker afhænger af, hvor meget de kan producere. Vi har menneskesynet på vores side. Vi skal vide og tro på, at vi kan give mennesker og verden noget, de har brug for. Ikke kun de handicappede, men alle mennesker," siger han. 

Vil vende konflikter til "drive"

Thomas Bjerg Mikkelsen er cand. mag. i dansk og har siden 2009 været generalsekretær for Indre Mission.

"Noget af det, jeg kan bidrage med i foreningen, er min ledelseserfaring, blandt andet i forbindelse med at forene idealer med forening og forretning. Det er særligt vigtigt i en kirkelig organisation, hvor mange ting er opstået og skabt lokalt ud fra konkrete drømme og behov, men hvor der også er en organisation, der blandt andet har ansvar for personale og mennesker, der lægger deres liv i vores hænder på den ene eller anden måde. Der er det en kunst at forene de forskellige positioner, så det bliver godt for alle," siger han. 

"Vi har et formål, vi skal arbejde ud fra, og som vi skal bære med os. Der er visioner og drømme. Og der er også en virkelighed, vi skal tilpasse os, og vi skal forvalte de ressourcer, vi har, på en god måde. Foreningens hovedformål kan let støde sammen med lokale interesser og behov. Der er meget potentiale i den type konflikter, fordi de opstår ud fra, at vi brænder for en sag. Hvis man kan forløse det potentiale positivt i et konstruktivt samarbejde, vil der blive rigtig meget "drive" i en organisation."

Thomas Bjerg Mikkelsen ser frem til et godt og konstruktivt arbejde med bofællesskaberne og andre i baglandet. 

"Jeg forventer, at vi skal have det godt med hinanden i foreningen og vise hinanden tillid. Vi skal udnytte vores forskellighed konstruktivt. Der skal være rum til, at vi tænker og arbejder forskelligt, samtidig med at vi accepterer de beslutninger og rammer, der er. Det kræver, at vi hver især træder et skridt til side og arbejder på hinandens glæde. Det er min opgave i forhold til bofællesskaberne og baglandet: Jeg vil arbejde på deres glæde, og jeg forventer også, at de gør det samme den anden vej."

Tid til at finde fokus

Thomas Bjerg Mikkelsen er ny i Kristelig Handicapforenings bestyrelse, og han vil derfor også bruge noget tid på, sammen med bestyrelsen, at finde frem til, hvad det er foreningen skal fokusere på i de kommende år. 

"Der er en masse ting, vi kunne gøre, men det er vigtigt, vi i bestyrelsen giver os selv noget tid til at stikke fingeren i jorden og finde ud af, hvilke ønsker og behov der er lokalt og på landsplan. Derefter kan vi gå i gang med at prioritere og nå frem til: Hvad er det så, vi magter?"

En af de første meget konkrete opgaver for den nye formand og bestyrelsen bliver at ansætte en ny landsleder som efterfølger for Ellen Hessellund Mikkelsen. Den proces er bestyrelsen allerede i gang med.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og følg os...