Tid med GUD udgives i Norge

Diakonistiftelsen Rogaland forventer, at brugerne af App'en vil føle sig mere selvstændige og uafhængige, når det gælder deres personlige andagtsliv.

Af Rikke Thomassen

<i>Sølvi Dahle inkluderingsrådgiver i Stavanger Bispedømme og daglig leder i Diakonistiftelsen Rogaland.</i>

Diakonistiftelsen Rogaland har lavet en aftale med Kristelig Handicapforening om at udarbejde en norsk udgave af Tid med GUD til iPad.

Sølvi Dahle er inkluderingsrådgiver i Stavanger Bispedømme og daglig leder i Diakonistiftelsen Rogaland: 

"Vi har erfaret, at det kan være vanskeligt at få den nødvendige hjælp til et dagligt andagtsliv. Det er alt for ofte afhængigt af, at de ansatte stiller sig positivt til det kristne livssyn og selv har det godt med at hjælpe den enkelte med at udøve det. Det vil være langt enklere og mindre konfliktfyldt at bruge en App som hjælpemiddel. Brugerne kan opleve at få et dagligt andagtsliv uafhængig af de ansatte, og hvornår på dagen det måtte passe. Det giver en følelse af selvstændighed og uafhængighed."

Ligesom den danske App, vil den Norske også blive stillet gratis til rådighed, og målgruppen er først og fremmest er mennesker med udviklingshæmning, men også andre, som har brug for hjælp for at kunne have et dagligt andagtsliv. 

"Vi ønsker at tilbyde det gratis til bofællesskaber, institutioner for ældre og hjemmeboende ældre og udviklingshæmmede. Tid med GUD er et rigtig godt tilbud til en række grupper, som har brug for hjælp med andagtslivet. Det er tilgængeligt, enkelt og giver flere valgmuligheder. Særligt synes vi, det er godt, at det er muligt at udvælge enkelte dele af andagtsprogrammet, kunne gentage det, man ønsker, og også få det læst i langsomt tempo, " fortæller Sølvi Dahle.

Den norske version af Tid med GUD vil blive med nogle af de samme billeder som den danske, men ellers fornyes hele lydsiden og video. Alt dette sørger Diakonistiftelsen Rogaland selv for.

Aftalen indebærer også, at Diakonistiftelsen Rogaland betaler det halve af den omkostning, Kristelig Handicapforening har haft til design af den første version til PC og programmering af App'en. Samtidig får Kristelig Handicapforening mulighed for at opgradere puslespillet til en bedre udgave, som er nemmere at anvende. 

Det forventes at den norske version af Tid med GUD vil blive færdig i første halvdel af 2015.

 

Om tid med GUD

Tid med GUD er udviklet af Ellen Hessellund Mikkelsen og udgivet af Kristelig Handicapforening.

Det er et andagtsprogram til mennesker, der har brug for hjælp til den personlige andagt.

Programmet udkom til PC i 2010.

I 2013 udkom det som en gratis App til iPad.

Antal downloads pr. 1. maj 2014: 273.

Læs mere om Tid med GUD her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og følg os...