November 2012

Hirtshals Kirke vil samle ind til KH 10-15 søndage

Af Rikke Thomassen

Læs også artiklen:

Hjælp med ind-samling til KH i kirker.

Hirtshals Kirke har valgt at rette deres diakonale fokus mod Kristelig Handicapforening. Det sker blandt andet ved at de vil samle ind til foreningen flere gange i løbet af 2013.

Det er sognepræst ved Hirtshals Kirke, Bjarne Hougaard, der er initiativtager.

Sognepræst ved Hirtshals Kirke, Bjarne Hougaard, er initiativtager til at Hirtshals Kirke retter deres diakonale fokus mod Kristelig Handicapforening ved blandt andet at samle ind til foreningen flere gange i løbet af 2013.

"Der er flere årsager til at vi har valgt Kristelig Handicapforening. En af dem er, at emnet om handicappedes vilkår og rettigheder er meget aktuelt, lige nu blandt andet med DR-udsendelserne "Undskyld vi er her". Vi regner med at samle ind til Kristelig Handicapforening 10-15 søndag i løbet af året," siger Bjarne Hougaard.

"I Hirtshals Kirke markerer vi diakoniens dag den 1. søndag i februar. I den anledning har vi som regel haft indbudt en repræsentant fra en diakonal organisation, som fortæller om arbejdet i organisationen."

I år er Ellen Hessellund Mikkelsen, landleder i Kristelig Handicapforening, indbudt til gudstjenesten.

"I forbindelse med diakoniens dag er der frokost bagefter, hvor folk betaler for kirkefrokosten, og pengene går til Kristelig Handicapforening. Ellers vil indsamlingen foregår via kirkebøssen," fortæller Bjarne Hougaard.

Kan frit vælge indsamlingsprojekter
Der er netop kommet nye retningslinjer for indsamling i folkekirken. Men i Hirtshals Kirke har de i mange år selv valgt, hvordan de vil samle ind.

"Vi har sådan set brugt den nye metode gennem mange år. Vi har udvalgt en række formål og organisationer, vi ville samle ind til. Hver måned har vi 1-2 indsamlinger til enkeltformål og 1-2 til formål som dette, diakoni. Tidligere har det også været til et missionsprojekt. For mig handler det ikke kun om den økonomiske gave og indsamling men lige så meget om at holde bevidstheden levende om, at der er noget, der hedder Kristelig Handicapforening og at der er noget, der hedder diakoni i kirkens arbejde," siger Bjarne Hougaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og følg os...