September 2012

FrøFestival gør indtryk på eleverne

Eleverne på Frøstruphave Efterskole får med FrøFestival et unikt indblik i, hvordan det er at være handicappede, og de får et helt andet syn på handicappede.

Af Rikke Thomassen

Clara Najbjerg optrådte med både sang og trompet til talentshowet lørdag aften.
Frøen som altid vil på scenen og som altid er så fræk.
Fra venstre: Malene Nielsen, Tilde Søndergaard og Frederik Møller.

"Jeg glæder mig over, hvordan vores elever er i samspil med deltagerne på FrøFestival. Det er en fornøjelse at høre, hvordan eleverne efter weekenden har fået et helt andet syn på handicappede og ikke længere er berøringsangste over for dem, men ser dem som mennesker, der har en masse at byde på og meget at lære os, der ikke er handicappede. Det er en lærdom gennem sådan en weekend, som er svær at finde andre steder," siger Ole Korsholm Nielsen, der er ny forstander på Frøstruphave Efterskole og var med til FrøFestival for første gang. Det blev en weekend, som gjorde stort indtryk på ham.

Weekenden var den 21.-23. september, hvor der var FrøFestival på Frøstruphave Efterskole. Det er en musikfestival for handicappede, som arrangeres af skolen og Kristelig Handicapforening. I år var temaet "på savannen", og efterskolens elever havde pyntet flot op med savannens dyr, hytter og alt hvad der ellers hører til på savannen.

Det blev for 9. år i træk en forrygende festlig weekend for både deltagere og eleverne på skolen - med afrikansk dans, kreativt værksted med smykker og trommer, den helt store festaften med trylleri og talentshow og weekenden blev sluttet af med en rummelig og anderledes gudstjeneste.

Eleverne lærer meget af FrøFestival

Frederik Møller, Malene Nielsen og Tilde Søndergaard er tre af de elever, der går i 10. klasse på Frøstruphave Efterskole. De bekræfter, at weekenden gør stort indtryk.

"Jeg kan lære noget af det med at være mere mig selv, og ikke tænke så meget på, hvordan man lige skal være," fortæller Frederik Møller, og Malene Nielsen supplerer:

"Vi andre kan godt tænke, at vi har så mange problemer, og om vi nu er pæne nok eller vejer for meget eller sådan noget. Men efter sådan en weekend her, så tænker jeg bare, at vi skal lade være med at gå og være sure og tænke på alt det, vi ikke kan eller ikke er. Jeg kan helt vildt godt lide FrøFestival, og jeg kunne godt tage en hel uge, hvor de kunne være her. Og allerede nu tænker jeg, at jeg vil på besøg til næste år, hvor jeg ikke længere går på skolen. Det er bare så dejligt, og der er så godt humør hele weekenden."

"Efter sådan en weekend kan jeg godt tænke, at selvfølgelig vil det være mega hårdt at få et handicappet barn, men det ville også bare give så mange andre glæder og sjove oplevelser," siger Tilde Søndergaard.

I weekenden kommer der også mange af skolens tidligere elever for at være med og opleve den særlige stemning, der er på efterskolen netop denne weekend.

For Kristelig Handicapforening betyder efterskolens og elevernes opbakning også alt.

"Uden efterskolen ville vi slet ikke kunne arrangere en sådan weekend. De fungerer som værter for os både med al deres praktiske hjælp og på den måde, de er sammen med deltagerne på," siger landsleder i Kristelig Handicapforening, Ellen Hessellund Mikkelsen.

Læs mere om FrøFestival.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig og følg os...